ua en ru

Протест в Єревані: мітингувальники збираються переходити до активних дій

Протест в Єревані: мітингувальники збираються переходити до активних дій Фото: протест в Єревані

Для початку учасники акції протесту хочуть заручитися підтримкою народу

Учасники акції протесту проти підвищення цін на електроенергію в Єревані (Вірменія) збираються сьогодні, 4 липня, переходити до "активних дій". Про це заявив член ініціативної групи, що організувала акцію протесту, Давид Санасарян, який також є прес-секретарем партії "Спадщина", передають "Новини Вірменії".

"О 21:00 (20:00 за Києвом - ред) оголосимо про рішення групи, що координує рух, і після отримання згоди народу приступимо до рішучих кроків", - сказав Санасарян.

У відповідь на зауваження про те, що, згідно із заявою поліції, організатори готують провокації, встановлять намети і так далі, Санасарян сказав, що нічого не знає про плани поліції.

"Не знаю, що припускає поліція. Адже вони теж розуміють, що так далі продовжуватися не може і ми вдамося до рішучих кроків. Усього не скажу зараз. Коли народ збереться тут, він послухає наші виступи. Після цього народ вирішить - схвалити наше рішення чи ні. У нашої тактики не один напрямок, як думають поліцейські: у нас є багато планів, і почнемо з плану А", - заявив Санасарян.

Він зазначив, що, якщо народ план не підтримає, вони його не здійснять і представлять наступний.

"Після отримання схвалення народу ми приступимо до рішучих кроків. Вступаємо у важливий етап. Це буде носити мирний характер, не буде закликів до насильства, однак після цього характер руху буде істотно відрізнятися. Прозвучать промови, але не буде політичних сил", - додав член ініціативної групи.

Нагадаємо, у зв'язку з діями поліцейських при розгоні мітингу в Єревані порушено справу.