ua en ru

За минулий тиждень на пожежах загинуло 9 осіб, - ДСНС

За минулий тиждень на пожежах загинуло 9 осіб, - ДСНС Фото: ДСНС (facebook.com/MNSTERNOPIL)

При цьому на пожежах врятовано 20 осіб

Минулого тижня співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України запобігли загибелі 20 осіб на пожежах, при цьому врятувати 9 осіб не вдалося. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Протягом минулого тижня (з 10.07 по 16.07) підрозділи ДСНС здійснювали виїзди для проведення заходів з попередження надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на події та ліквідації їх наслідків, гасіння пожеж, проведення інших рятувальних заходів", - зазначено в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, з початку тижня зареєстровано 2 тис. 60 надзвичайних подій. У результаті вжитих заходів врятовано 33 людини. Так, ліквідовано 1 тис. 651 пожежу і не допущено знищення вогнем 367 будинків і 24 одиниць техніки.

Орієнтовні збитки, за оперативними даними, становлять 6 млн 512 тис. гривень. Крім того, протягом тижня піротехнічними підрозділами ГСЧС здійснені 260 виїздів, в ході яких виявлено, вилучено та знищено 1 тис. 515 вибухонебезпечних предметів часів минулих воєн.

Крім того, протягом тижня на водних об'єктах загинули 32 людини.

Нагадаємо, з 3 по 9 липня 2017 року співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) України запобігли загибелі 22 осіб на пожежах, при цьому врятувати 13 осіб не вдалося.