ua en ru

Минулої доби в Україні виникло 222 загоряння на відкритих територіях

Минулої доби в Україні виникло 222 загоряння на відкритих територіях Фото: лісова пожежа (прес-центр ДСНС)

До 25 вересня на Сході України утримається надзвичайна пожежна небезпека 5 класу

В Україні оголошено найвищий рівень пожежної небезпеки, лише за минулу добу в країні зафіксовано 222 загоряння в екосистемах. Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"За даними Укргідрометцентру, до 25 вересня на Сході України утримається надзвичайна пожежна небезпека 5 класу, що створює передумови для різкого збільшення кількості загорянь на території України", - йдеться в повідомленні.

Так, за даними рятувальників, лише впродовж минулої доби в Україні виникло 222 загоряння на відкритих територіях. Зокрема, масштабні лісові пожежі виникли цими днями у Харківській області на території одразу двох лісництв: горіла трава та хвойна підстилка неподалік с. Борщівка Балаклійського району, а також на території Красноградського лісництва.

Крім того, у Черкаській області триває гасіння пожежі, що виникла 22 вересня на території Богданівського лісництва, також уже шостий день тривають роботи з ліквідації пожежі на торфовищах під селищем Ірдинь. Горіла лісова підстилка також і в Полтавській області: у Чалівському та Кременчуцькому лісництвах.

Зважаючи на такі прогнози, ДСНС закликає громадян не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час перебування у природних екосистемах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні 22 - 25 вересня очікується надзвичайна пожежна небезпека.