ua en ru

Пропорційна система виборів та закон про люстрацію: що розгляне КСУ цього тижня

Пропорційна система виборів та закон про люстрацію: що розгляне КСУ цього тижня Фото: КСУ розгляне конституційність системи виборів і закону про люстрацію (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Конституційний суд на цьому тижні розгляне відповідність Основному закону низки положень ЗУ "Про очищення влади" та положень Виборчого кодексу. Йдеться про норми, що стосуються пропорційної системи виборів в Україні.

Згідно з порядком денним, КСУ також продовжить розгляд конституційності деяких положень закону "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", а також низки указів президента (за період 2018-2019 роки), якими призначені на посади члени НКРЕКП.

Конституційність низки положень закону про люстрацію суд розгляне за поданнями народних депутатів і Верховного суду.

"20 травня суд розпочне розгляд справи за конституційним поданням народних депутатів щодо конституційності положень Виборчого кодексу", - зазначила парламентар.

Оскільки справа буде розглядатись в порядку усного провадження, КСУ заслухає усно позиції учасників і залучених експертів у справі із прямою трансляцією засідання.