ua en ru

Зі зниклого підводного човна Аргентини повідомляли про пожежу

Зі зниклого підводного човна Аргентини повідомляли про пожежу Фото: затонула в Аргентині субмарина (twitter.com/Armada)

Зі зниклої субмарини було отримано повідомлення про коротке замикання

Зі зниклого підводного човна Аргентини San Juan повідомлялося про коротке замикання і пожежу. Про це заявив представник аргентинських військово-морських сил (ВМС) Енріке Бальбі, передає BBC.

"В останньому повідомленні, отриманому береговими службами з San Juan, йшлося про коротке замикання, в результаті якого на борту виникла пожежа", - йдеться в повідомленні.

За словами Енріке Бальбі, причиною короткого замикання на борту стало проникнення морської води у вентиляційну систему субмарини. Так, коротке замикання сталося в той момент, коли акумуляторні батареї субмарини перебували в режимі зарядки.

Наголошується, що з шноркеля (вентиляційний пристрій, призначений для забезпечення роботи двигуна під водою) морська вода потрапила на одну з розташованих в носовій частині батарей, викликавши коротке замикання з "димом без вогню".

"Поломка була ліквідована, батарея ізольована, вони продовжили плавання, перейшовши на інший електричний контур", - додав Бальби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву ВМС Аргентини, що 44 члена екіпажу на зниклому 11 днів тому підводному човні San Juan знаходяться на межі екстремального виживання.