ua en ru

"Прокурор" вимагає для Умерова 3,5 року позбавлення волі умовно

"Прокурор" вимагає для Умерова 3,5 року позбавлення волі умовно Фото: Ільмі Умеров (facebook.com/Zair Akadyrov)

Умерову вимагають заборонити викладати і займатися публічною діяльністю на 3 роки

У підконтрольному Кремлю "суді" на окупованому Російською Федерацією (РФ) півострові Крим "прокурор" запросив для заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова 3,5 року позбавлення волі умовно. Про це повідомляє "Крим.Реаліі".

"У Сімферопольському "райсуді" 20 вересня "прокурор" запросив покарання для Умерова 3 роки і 6 місяців позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на 3 роки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, "прокурор" також зажадав заборонити Ільмі Умерову на три роки займатися публічною і викладацькою діяльністю. Так, в середу 20 вересня 2017 року суд у справі Умерова перейшов до дебатів сторін.

Відзначимо, в 2016 році слідчі ФСБ Росії порушили проти Ільми Умерова кримінальну справу. 7 червня 2017 року підконтрольний Кремлю "суд" почав розглядати по суті справу Ільми Умерова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Умерова, що один зі свідків у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза дав фальшиві свідчення в суді.