ua en ru

Прокурор вимагає довічний термін для данської винахідника Петера Мадсена

Прокурор вимагає довічний термін для данської винахідника Петера Мадсена Фото: Петер Мадсен, Кім Валле (колаж РБК-Україна)

Альтернативою є утримання в психлікарні

Прокурор попросив довічний термін для данської винахідника Петера Мадсена, обвинуваченого у вбивстві журналістки Кім Валле. Про це повідомляє Associated Press.

Зокрема, прокурор Якоб Бух-Йепсен попросив винести вирок датському винахіднику Петеру Мадсену, якого звинувачують у вбивстві журналістки Кім Валле, до довічного ув'язнення.

Також повідомляється, що в якості альтернативи Бух-Йепсен запропонував помістити його в закриту психіатричну клініку. На думку прокурора, Мадсен становить небезпеку для оточуючих і може знову спробувати вчинити вбивство. Однак прокурор підкреслив, що не вважає винахідника неосудним.

У свою чергу, адвокат Мадсена Бетіна Хальд Энгмарк підтвердила, що її підзахисний розчленував тіло Валле, але, за словами Энгмарк, його вина у вбивстві не доведена. Причиною смерті журналістки стали проблеми з тиском на човні, стверджує адвокат. Раніше прокурор заявив, що експертиза не знайшла на субмарині свідчень на користь цієї версії.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, інженер-винахідник Петер Мадсен, якого звинувачують у вбивстві шведської журналістки Кім Валле, 8 березня постав перед судом.

Судовий процес почався в Копенгагені в четвер. Мадсен підозрюється тортури, вбивства, розчленовування і здійснення сексуальних дій "при особливо обтяжуючих обставинах".Також нагадаємо, в Данії пред'явили звинувачення винахіднику за підозрою у вбивстві журналістки. У листопаді минулого року в бухті Кьоге близько Копенгагена знайшли останній фрагмент тіла вбитої і розчленованої на борту приватної підводного човна шведської журналістки Кім Валле.