ua en ru

Прокурор: Печерський суд блокує розслідування у справі Пшонки

Прокурор: Печерський суд блокує розслідування у справі Пшонки Фото: Печерський суд блокує розслідування у справі Пшонки

Старший прокурор ГПУ Олексій Донський відсторонений від розслідування

Старший прокурор ГПУ Олексій Донський заявив, що Печерський суд блокує розслідування у справі колишнього генпрокурора Віктора Пшонки. Про це сам Донський заявив в ефірі "Громадского".

"Суддя Печерського райсуду Києва Крістіна Тарасюк відсторонила старшого прокурора ГПУ Олексія Донського від розслідування справи колишнього генпрокурора Віктора Пшонки. Його підозрюють у незаконному заволодінні 69 млн гривень держкоштів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, суд заборонив Донському спілкуватися в процесі збору доказів з підозрюваними по цій справі, які зараз перебувають у слідчому ізоляторі.

Донський також підкреслив, що під час апеляції підозрюваний у цій справі заявляв про тиск з боку адвокатів. Вони, нібито, забороняли підзахисному розголошувати інформацію про переказ коштів.

"Це рішення суду фактично легалізує корупційну схему, яка не дає можливості слідству розслідувати скоєні злочини", - вважає Донський.

Зазначимо, колишній генпрокурор незаконно заволодів 69 мільйонами гривень шляхом укладення договору на ремонтні роботи з фіктивними компаніями.

Нагадаємо, інтерпол відмовився розслідувати на міжнародному рівні це справа, поки слідство не надасть докази взаємозв'язку фігурантів з колишнім генпрокурором Пшонкою.