ua en ru

В прокуратуру Одеської області можуть потрапити соратники Ківалова і Пшонки, - ЗМІ

В прокуратуру Одеської області можуть потрапити соратники народного депутата Сергія Ківалова і колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонки. Про це пише місцеве видання "Таймер" з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

За даними видання, на керівні посади в прокуратурі Одеської області претендують Сергій Буяджі і Олег Косьяненко, які в даний час намагаються "вирішити питання" з тим, щоб у ході конкурсу постати перед конкурсною комісією в максимально вигідному світлі.

Як зазначає видання, сприяти цьому факту буде проведення конкурсу в Юридичної академії Сергія Ківалова. Підкреслюється, що Олег Косьяненко раніше доводився зятем Сергію Ківалову і досі зберіг з ним хороші стосунки.

"Таймер" зазначає, що підтримка Ківалова допомогла Косьяненку зберегти прокурорську посаду після скандалу з хабарем у 200 тисяч, яку нібито вимагала у представника ТОВ "Хелсі фудз" від його імені його помічниця Ірина Ромашина.

Крім цього, повідомляється, що дружину Косьяненка Наталю Амурову раніше спіймали на водінні автомобіля в нетверезому вигляді. За даними видання, Косьяненко намагався під час інциденту відвести автомобіль з місця подій. При цьому Амурова була позбавлена водійських прав, але в даний час намагається відновити їх у судовому порядку.

Також, зазначає видання, посаду заступника прокурора Одеської області в даний час займає Сергій Костенко, який входив в "команду" Пшонки.