ua en ru

Прокуратура завершила досудове розслідування у справі капітана судна "Норд"

Прокуратура завершила досудове розслідування у справі капітана судна "Норд" Фото: судно "Норд" (ark.gp.gov.ua)

Після ознайомлення підозрюваного та захисників з матеріалами справи обвинувальний акт скерують до Апеляційного суду Києва

Прокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо капітана судна "Норд". Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим.

Досудове розслідування було завершене у середу, 29 серпня.

"Капітану судна СЧС "Норд" повідомлено про закінчення досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою його у вчиненні незаконного зайняття рибним промислом та порушенні порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї (ст. 249, ст. 332-1 КК України)", - сказано у повідомленні.

У ході слідства, зокрема, було встановлено, що громадянин України, будучи капітаном на судні СЧС "Норд", порушив порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї шляхом виходу судна із закритого морського порту "Керч" у Криму.

Крім того, не маючи дійсних дозвільних документів на проведення промислового вилову водних біоресурсів, громадянин України за допомогою вказаного судна здійснював незаконний рибний промисел в Азовському морі.

"Після ознайомлення підозрюваного та його захисників з матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде скеровано до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті", - додали у прокуратурі.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян повідомив, що екіпаж затриманого кримського судна "Норд" не притягли до кримінальної відповідальності через закінчення терміну давності.

Раніше уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова попросила українського омбудсмена Людмилу Денисову отримати у Києва дозвіл на в'їзд у Росію для екіпажу "Норд", у Москві готові до їх обміну на екіпаж судна ЯМК-0041.