ua en ru

Прокуратура закінчила розслідування справи російських ГРУшников

Прокуратура закінчила розслідування справи російських ГРУшников Фото: Євген Єрофєєв і Олександр Александров

Єрофєєв і Александров звинувачуються за кількома статтями КК України

Головна військова прокуратура 25 серпня закінчила досудове розслідування справи російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова, які були затримані на Донбасі. Про це під час брифінгу повідомив заступник Генерального прокурора - Головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"25 числа вчора за участю захисників закінчено розслідування стосовно двох військовослужбовців: командира розвідувальної роти 3-ї окремої гвардійської бригади спеціального призначення Головного управління Генерального штабу Збройних сил Російської федерації ВЧ 21\208 р. Тольятті Єрофєєва Євгена Володимировича і розвідника зазначеної розвідувальної групи Александрова Олександра Анатолійовича, вчинили і підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 5 Кримінального кодексу України", - повідомив Матіос.

Також військовий прокурор розповів, у чому звинувачують російські військові.

"Для широкої громадськості скажу словами - це організація і участь та здійснення агресивної війни, військового конфлікту проти України, переміщення поза митним контролем України зброї та боєприпасів, носіння, зберігання, передача вогнепальної зброї та боєприпасів, без передбачених законом дозволів, сприяння діяльності терористичної організації і вчинення терористичного акту, що призвело до загибелі військовослужбовців українських збройних сил та інших тяжких наслідків", - повідомив він.

Матіос нагадав, що всі злочини, вчинення російськими військовими на території України, об'єднані в одне кримінальне провадження.

"Всі злочини, які відбувалися протягом минулого і теперішнього часу представниками Збройних сил Російської Федерації на території України спільно з терористами, сепаратистами з так званих ДНР/ЛНР, об'єднані в одне кримінальне провадження, оскільки їх дії підпадають під єдиний умисел - втілення концепції доктрини гібридної війни і агресії військового конфлікту на території суверенної держави Україна", - повідомив він.

Нагадаємо, як повідомлялося, вчора Головна військова прокуратура України висунула російським спецназівцям нові підозри за низкою статей Кримінального кодексу України.

Російські розвідники Євген Єрофєєв і Олександр Александров були затримані бійцями ВСУ під Щастям Луганській області 16 травня 2015 р. Пізніше їх доставили в Київ і заарештували.

Як повідомив радник голови Служби безпеки України (СБУ) Юрій Тандіт, суд над Александровим і Єрофєєвим планується провести у вересні 2015 р.