ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом залучення "Беркуту" до охорони будинку Пшонки

Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного залучення бійців спецпідрозділу "Беркут" до охорони приватного будинку колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонки.

Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного залучення бійців спецпідрозділу "Беркут" до охорони приватного будинку колишнього генерального прокурора України Віктора Пшонки. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Зокрема, зазначають у відомстві, перевіркою встановлено, що посадовці міліції Київщини з листопада 2011 р. по лютий 2014 р. безпідставно залучали працівників підрозділу особливого призначення "Беркут" до здійснення охорони громадського порядку на прилеглій території до приватного будинку Пшонки.

Кримінальне провадження розпочато за фактом вчинення службовими особами ГУ МВС України в Київській області кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти Пшонки та його сина Артема за фактом замаху на майно "Агрофірми Корнацьких", а також за фактом розкрадання 50 млн грн.