ua en ru

ГПУ порушила справу проти Пшонки та його сина за фактом замаху на майно "Агрофірми Корнацьких"

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти екс-генпрокурора України Віктора Пшонки за фактом відкриття незаконних кримінальних проваджень у відношенні товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Корнацьких".

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження проти екс-генпрокурора України Віктора Пшонки за фактом відкриття незаконних кримінальних проваджень у відношенні товариства з обмеженою відповідальністю "Агрофірма Корнацьких". Про це повідомив під час брифінгу прес-секретар Генпрокуратури Юрій Бойченко, передає прес-служба ГПУ.

Зокрема встановлено, що, діючи спільно зі своїм сином, Пшонка організував через підлеглі йому органи прокуратури та інші державні органи відкриття низки кримінальних проваджень та подання позовів до суду стосовно працівників та директора ТОВ "Агрофірма Корнацьких" з метою заволодіння землями даного товариства, надра якого містять поклади граніту вартістю близько 200 млн дол.

Так, відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

ТОВ "Агрофірма Корнацьких" - аграрне підприємство, засноване Аркадієм Корнацьким, основними напрямками діяльності якого є рослинництво і свинарство, а також конярство, звірівництво і рибництво.

Зазначимо, що на виборах до Верховної Ради України 2012 р. Аркадій Корнацький був висунутий кандидатом в нардепи від об'єднаної опозиції по одномандатному виборчому округу № 132 (Миколаївська область).