ua en ru

Прокуратура порушила справу за фактом незаконного виділення землі нардепу Юрію Мірошниченко

Прокуратура Обухівського району Київської області почала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Обухівської райдержадміністрації та управління земельних ресурсів під час передачі у власність громадянам земельних ділянок водного фонду площею 0,87 га в селі Підгірці.

Прокуратура Обухівського району Київської області почала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Обухівської райдержадміністрації та управління земельних ресурсів під час передачі у власність громадянам земельних ділянок водного фонду площею 0,87 га в селі Підгірці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської обл.

"Встановлено, що вищевказані земельні ділянки вартістю понад 545 тис. грн відводилися у власність громадян для ведення індивідуального садівництва за рахунок земель прибережної захисної смуги штучного водоймища "Блакитне озеро", - йдеться в повідомленні.

Зараз проводиться досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Крім того, у березні поточного року прокуратурою області пред'явлено два позови до Обухівський міськрайонний суд з вимогою визнати недійсними розпорядження органу виконавчої влади, державні акти на землю і витребувати ділянки площею майже 1 га на користь держави.

У той же час начальник прес-служби прокуратури Київської області Ганна Кіщак у своєму Facebook повідомила, що в даний час ці землі перебувають у власності народного депутата України Юрія Мірошниченка (колишній член фракції Партії регіонів, колишній представник Президента Віктора Януковича у Верховній Раді).

Нагадаємо, позафракційний народний депутат Юрій Мірошниченко в 2013 р. задекларував доходи на загальну суму 773 тис. 194 грн.