ua en ru

Прокуратура вимагає через госпсуд Києва скасувати договір оренди землі на пр. Маяковського

Прокуратура Деснянського району Кіевва звернулася до Господарського суду з позовом про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки на проспекті Маяковського, 4 у Деснянському районі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Прокурорською перевіркою встановлено, що Київрадою в 2006 р. спірний ділянка була передана в оренду на 5 років столичному суспільству для будівництва торгово-офісного комплексу. Надалі Київрада внесла зміни до договору оренди, змінила орендаря на інше підприємство і продовжила термін оренди до 10 років.

У зазначених діях прокуратура виявила порушення чинного законодавства, оскільки укладення договору відбулося в відсутність проекту землеустрою, затвердженого органом місцевої влади.

Зараз у позовній заяві прокуратура вимагає визнати недійсним і скасувати рішення Київради, а також укладений на його підставі договір оренди земельної ділянки на пр. Маяковського, 4.

Крім того, у позові прокуратура вимагає заборонити забудовнику проводити будь-які дії з підготовки до будівництва на спірній ділянці.

Нагадаємо, раніше прокуратурою Деснянського району було внесено подання до столичної інспекції архбудконтролю з вимогою скасувати реєстрацію декларації про початок будівельних робіт за вказаною адресою.