ua en ru

Прокуратура викрила підприємця, що поставляв на "Антонов" комплектуючі з РФ

Прокуратура викрила підприємця, що поставляв на "Антонов" комплектуючі з РФ Фото: столична прокуратура

Підозрюваний ухилився від сплати податків на суму понад 3 млн гривень

Київська місцева прокуратура №5 повідомила про підозру директору одного з столичних підприємств, який через фіктивні фірми поставляв комплектуючі на державне підприємство "Антонов". Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Правоохоронці встановили, що підозрюваний поставляв для авіаційної промисловості гумово-технічні виробів та інші комплектуючих, які не виробляються в Україні, однак перебувають у вільному обігу в РФ.

"Підприємець укладав на території РФ угоди з продавцями, виступаючи при цьому не як службова особа підприємства, а як приватний підприємець. У подальшому без сплати необхідних платежів завозив ці товари в Україну, після чого, використовуючи підроблені документи, постачав комплектуючі за завищеними цінами на державне підприємство "Антонов", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що таким чином підприємцю вдалося ухилитися від сплати податків на суму понад 3 млн гривень.

Крім того, з метою уникнення кримінальної відповідальності підозрюваний почав переховувався від слідства, однак правоохоронці встановили його місцезнаходження. Підприємцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, "Антонов" завершить будівництво літака-демонстратора Ан-132D за контрактом із замовником з Королівства Саудівська Аравія без участі російських компаній.