ua en ru

"Антонов" завершить будівництво літака Ан-132D без російських комплектуючих

"Антонов" завершить будівництво літака Ан-132D без російських комплектуючих Фото: "Антонов" замінить імпорт російських комплектуючих в 2017

Програма імпортозаміни російських комплектуючих буде завершено у 2017

Державне підприємство (ДП) "Антонов" завершить будівництво літака-демонстратора Ан-132D за контрактом із замовником з Королівством Саудівська Аравія без участі російських компаній. Про це повідомляє президент ДП "Антонов" Олександр Коцюба.

"До кінця поточного року ДП "АНТОНОВ" завершить будівництво літака-демонстратора Ан-132D за контрактом із замовником з Королівством Саудівська Аравія. Цей літак побудований без участі російських компаній", - йдеться в повідомленні.

За словами президента ДП "Антонов", у наступному році підприємство планує завершити програму імпортозаміни російських комплектуючих, яка розпочалася влітку 2015 року. Відповідні домовленості досягнуті з постачальниками з країн Європи, Канади, США та України. Після цього буде налагоджено серійне виробництво нових літаків. В тому числі, почнеться будівництво серійних Ан-178.

"На сьогодні літаки оснащуються системами та обладнанням виробництва канадської компанії CMC Electronics", - зазначає Коцюба.

Самолет Ан-132D

Фото: літак Ан-132D побудують для замовника із Саудівської Аравії без російських комплектуючих

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Антонов" розірвав ділові зв'язки з Росією.