ua en ru

Прокуратура спіймала на хабарі голову сільради Київської області

Прокуратура спіймала на хабарі голову сільради Київської області Фото: ГПУ

На корупції впіймали голову сільради в Тетіївському районі

Сьогодні прокуратура Київської області спільно з співробітниками Служби безпеки України (СБУ) затримала голову однієї з сільських рад Тетіївського району, який вимагав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 60 тис. гривень за прийняття рішення виконкомом сільської ради про визнання права власності і присвоєння адреси на нежитлові приміщення.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України

Повідомляється, що після отримання підтвердження про сплату неправомірної вигоди у безготівковій формі на зазначений головою сільради рахунок, і надання їм обіцяного рішення виконкому, зловмисник був затриманий за підозрою у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою).

На даний момент проводиться комплекс слідчих і розшукових дій з метою встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Нагадаємо, двом суддям районного суду Дніпра, затриманим за фактом одержання неправомірної вигоди у розмірі 30 тис. доларів, повідомлено про підозру.