ua en ru

Прокуратура Панами почала розслідування після публікації про офшорах

Прокуратура Панами почала розслідування після публікації про офшорах Фото: юридична компанія Mossack Fonseca

Прокуратура Панами перевірить компанію Mossack Fonseca у зв'язку з розслідуванням про діяльність зареєстрованих їй офшорних компаній

Генпрокуратура Панами запускає кримінальне розслідування після публікації журналістів про офшорної мережі. В останніх новинах дня про це передає Sky News.

"Факти, описані в місцевих і міжнародних ЗМІ під терміном "панамські документи" (Panama Papers) стануть об'єктом розслідування кримінальної", йдеться у повідомленні офісу відомства. Очевидно, що таке рішення спровокували численні інциденти. Наприклад, 4 квітня прем'єра Ісландії ледь не відправили у відставку з-за викриття його офшору.

"Це хороша новина, тому що це дає політичну зброю, щоб сказати: годі! Це політична боротьба, що має вирішальне значення для Єврокомісії. Це життєво важливо для наших співгромадян, які ситі по горло тим, що вони платять податки, а одна людина або юридична особа веде себе так, ніби має якісь привілеї", - заявив єврокомісар з економічних питань П'єр Московісі в інтерв'ю RTL Radio, коментуючи скандал офшорний.

П'єр Московісі вважає скандал офшорний позитивно вплине на політичну ситуацію

Фото: Єврокомісар з економічних питань схвалив викриття офшорів

Раніше про свою готовність почати своє розслідування за матеріалами журналістського заявили США, Франція, Індія, Великобританія, Австрія, Нідерланди.


Нагадаємо, в неділю, 3 квітня, OCCRP опублікувало масштабне розслідування про причетність світових лідерів, політиків, спортсменів і діячів культури до офшорних операцій.

У списку власників офшорних компаній фігурували президент Росії Володимир Путін, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв, президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, прем'єр-міністр Ісландії Сигмюндюр Гюннлейгссон, а також Джекі Чан, Ліонель Мессі та ін