ua en ru

Прокуратура відкрила справу за фактом розкрадань на понад 2 млн гривень у Нацгвардії

Прокуратура відкрила справу за фактом розкрадань на понад 2 млн гривень у Нацгвардії Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Виявлена недостача радіостанцій, ноутбуків, моніторів, комутаторів та іншого майна

Військова прокуратура відкрила справу за фактом розкрадань на понад 2 млн гривень у Національній гвардії. Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Прокуратурою розпочато кримінальне провадження щодо викрадення військового майна на суму близько 2 млн. 326 тис. гривень в одній з військових частин Національної гвардії України і оголошений у розшук начальник складу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України за фактом викрадення (привласнення) начальником складу старшим прапорщиком, майна зв'язку, що знаходиться на зберіганні у військової частини 3077 Національної гвардії України.

Так, за результатами проведеної позапланової інвентаризації майна зв'язку на об'єднаному складі зв'язку однієї з військових частини Нацгвардії, дислокованої в Київській області, виявлена недостача майна: радіостанцій, ноутбуків, системних блоків, моніторів, комутаторів та іншого військового майна.

У той же час слід зазначити, що військовою прокуратурою Дарницького гарнізону щодо зазначеного військовослужбовця Нацгвардії здійснюється досудове розслідування за ч. 4 ст. 407 КК за фактом самовільного залишення військової частини, і він оголошений в розшук і отримано рішення слідчого судді про дозвіл на затримання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Черкаській області директор комерційної компанії підозрюється у розтраті 4,8 млн гривень.