ua en ru

Прокуратура оголосила в розшук 18 підозрюваних в організації заворушень в Одесі 2 травня 2014

Прокуратура оголосила в розшук 18 підозрюваних в організації заворушень в Одесі 2 травня 2014 Фото: Будинок профспілок в Одесі

У березні 2017 правоохоронці затримали чоловіка, який брав активну участь в заворушеннях в Одесі

Прокуратура Одеської області оголосила в розшук 18 підозрюваних в організації масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

Відзначають, що загалом у ході досудового розслідування правоохоронними органами оголошено у розшук 18 підозрюваних в організації та участі у масових заворушеннях, вбивствах та вчиненні інших протиправних дій.

"Щодо одного підозрюваного прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в області наразі підготовлено клопотання до суду про здійснення спеціального досудового розслідування. Вказаний чоловік за даними слідства перебуває на території так званої "ДНР", - відзначають в прокуратурі.

Також відзначають, що у березні 2017 року правоохоронці затримали чоловіка, який брав активну участь у вказаних подіях та три роки перебував у розшуку. Вказаній особі повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 294 КК України (масові заворушення, що призвели до загибелі людей) та взято під варту.

В ході досудового розслідування призначено та тривають 34 комплексні судово-медичні експертизи щодо можливого настання смерті потерпілих у приміщеннях Будинку профсоюзів.

Нагадаємо, Геращенко заявив, що СБУ і Нацполіція запобігли провокацям у Одесі на 2 травня.