ua en ru

СБУ і Нацполіція запобігли провокацям у Одесі на 2 травня, - Геращенко

СБУ і Нацполіція запобігли провокацям у Одесі на 2 травня, - Геращенко Фото: Антон Геращенко

У правоохоронців достатньо інформації про спроби організації провокацій

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що 2 травня в Одесі не буде провокацій. Про це він повідомив ефірі каналу "112 Україна".

"В Одесі все буде тихо і спокійно. І всі спроби дестабілізувати ситуацію в Одесі, вони припинені вже до їхнього початку. Завдяки тому, що нарешті Служба безпеки України і поліція у цій частині почали працювати добре. У нас досить інформації про всі спроби організації таких акцій і вони припинені в зародку", - заявив Геращенко.

За його словами, план з дестабілізації ситуації з використанням силових протистоянь, який готувався на 2 травня Російською Федерацією, провалився. Ті, хто все ж прийдуть і будуть влаштовувати провокації в Одесі 2 травня, отримають "дуже жорсткий законний відсіч".

Геращенко додав, що планувався найм за гроші кількох сотень молодих людей, які повинні були проводити хуліганські акції, які висвітлювали б "стримери", показуючи на каналах РФ, що Одеса нібито бунтує.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ готова до провокацій в Одесі у річницю зіткнень біля Будинку профспілок 2 травня 2014 року.