ua en ru

Прокуратура оголосила підозра харків'янину, який закликав до захоплення держвлади у 2014

Прокуратура оголосила підозра харків'янину, який закликав до захоплення держвлади у 2014 Фото: прокуратура

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу

Прокуратура Харківської області затвердила та оголосила підозру 47-річному харків'янину за фактом вчинення дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу та до захоплення державної влади (ч. 2 ст. 109 КК України). Про це йдеться у повідомленні прес-служби обласної прокуратури.

Як зазначається, чоловік, підтримуючи ідею зміни меж території України та насильницьку зміну конституційного ладу, здійснював публічні заклики до вчинення умисних дій, направлених на зміну кордону країни.

"У березні 2014 року зловмисник брав активну участь у мітингу проросійських політизованих угрупувань, що мав назву "Вече Харьков". Він, виступаючи з трибуни, публічно закликав присутніх до невизнання української влади та правоохоронних органів, проведення антиконституційного референдуму і створення на території південно-східного регіону України іншої держави", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляють у відомстві, наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 3 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прикордонники затримали учасника захоплення Харківської ОДА при спробі втекти в Росію.