ua en ru

Прокуратура Миколаївської обл. затримала двох осіб, підозрюваних у підривній діяльності на користь РФ

Прокуратура Миколаївської обл. затримала двох осіб, підозрюваних у підривній діяльності на користь РФ

Прокуратурою Миколаївської області спільно з УСБУ в області в ході розслідування кримінального провадження, у порядку ст. 208 КПК України затримано двох громадян - мешканців Миколаївської області 38 і 36 років, які підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Миколаївської області.

"Встановлено, що вказані громадяни вербували осіб та організовували мешканців області в групи з метою підривної діяльності на користь Російської Федерації. Зокрема, підозрювані особи розповсюджували інформацію, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, конфліктів на політичному підґрунті, організації нападів на лідерів і активістів політичних партій. Окрім того, вони підозрюються в підготовці збройного нападу на адміністративні будівлі, незаконному зберіганні і носінні вогнепальної зброї", - йдеться у повідомленні.

У вказаних осіб під час обшуків вилучено 2 одиниці зброї. 7 травня цього року їм оголошено про підозру у вчиненні вищезазначених кримінальних правопорушень. Наразі тривають слідчі дії, встановлюються інші особи, причетні до вчинення цих злочинів.