ua en ru

Прокуратура направила до суду обвинувальні акти щодо 5 екс-суддів Криму

Прокуратура направила до суду обвинувальні акти щодо 5 екс-суддів Криму Фото: прокуратура

Судді підозрюються у держзраді

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальні акти щодо 5 екс-суддів судів Криму. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Управлінням з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно п’яти колишніх суддів судів АР Крим "зрадників у мантії" та сторонам захисту надано доступ до матеріалів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 27 жовтня обвинувальні акти стосовно них направлено до Апеляційного суду м. Києва для визначення підсудності.

"Вказаним обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що судді підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада, тобто надання іноземній державі та її представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ передала докази державної зради понад 200 кримських прокурорів.