ua en ru

Прокуратура направила до суду справу щодо екс-заступника глави ДФС у Київській області

Прокуратура направила до суду справу щодо екс-заступника глави ДФС у Київській області Фото: ГПУ (РБК-Україна)

ГПУ завершила досудове розслідування щодо екс-посадовця

Прокуратура направила до суду справу щодо екс-заступника глави Головного управління Державної фіскальної служби в Київській області за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"На лаві підсудних опинився колишній заступник начальника Головного управління Державної фіскальної служби в Київській області за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі співробітники ГПУ завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-посадовця у зловживанні службовим становищем.

Повідомляється, що підозрюваний, діючи всупереч інтересам служби незаконно скасував податкові повідомлення-рішення, винесені підпорядкованими йому органами фіскальної служби, що спричинило шкоду державі на суму понад 12 млн гривень.

"Дії податківця кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою та службовим становищем), та 27 червня 2017 року обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до Солом’янського районного суду м. Києва для розгляду по суті", - йдеться у повідомленні.

Екс-посадовцю загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура оголосила про підозру керівнику і двом співробітникам Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області у сприянні незаконному відшкодуванню ПДВ.