ua en ru

ГПУ оголосила про підозру трьом співробітникам ДФС у Київській області

ГПУ оголосила про підозру трьом співробітникам ДФС у Київській області Фото: ГПУ спіймала ще трьох податківців на хабарництві (РБК-Україна)

Чиновників звинувачують у сприянні незаконному відшкодуванню ПДВ ухилення від сплати податків

Генеральна прокуратура оголосила про підозру керівнику і двом співробітникам Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області у сприянні незаконному відшкодуванню ПДВ. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Як повідомляється, в ході досудового розслідування встановлено, що колишній керівник управління, зловживаючи владою та службовим становищем, з метою незаконного збагачення, організував діяльність злочинної групи, до складу якої залучив своїх довірених підлеглих, які в період з 2015 по 2016 роки на постійній основі створювали умови фізичним особам підприємцям та юридичним особам, шляхом проведення комплексних перевірок для прийняття рішення про відшкодування ПДВ За надані послуги зловмисники отримували від підприємців винагороду.

Інші фігуранти справи надавали послуги з ухилення від сплати прибуткового податку, за що отримували винагороду від громадян, частина з якого віддавали своєму керівнику.

Санкція статей, за якими звинувачуються підозрювані передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, суд заарештував двох податківців часів Януковича з можливістю застави.