ua en ru

Прокуратура Криму порушила справу проти "депутатів" Держдуми РФ, обраних на півострові

Прокуратура Криму порушила справу проти "депутатів" Держдуми РФ, обраних на півострові Фото: прокуратура

"Депутатам" загрожує до 15 років тюрми

Прокуратурою Криму вживаються заходи щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які обрані депутатами до Державної думи Російської Федерації за результатами незаконних виборів на території окупованого півострова Крим. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

Як зазначається, на території анексованого Криму 18 вересня 2016 року відбулись вибори до Держдуми РФ, результати яких оголошено Центральною виборчою комісією Російської Федерації 23 вересня.

"За інформацією, яка міститься на офіційному сайті Центральної виборчої комісії Російської Федерації у мережі Інтернет, до Державної думи обрано зі списку партії "Єдина Росія" Бельбека Р.І., Шеремета М.С. та Поклонську Н.В., а також по одномандатним округам обрано Бахарєва К.М., Савченко С.Б., Белика Д.А. та Козенка А.Д.", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, такі дії прокуратура розцінює як намагання легітимізувати анексію півострова Крим шляхом включення незаконно обраних депутатів із вказаного регіону до російського парламенту, що фактично є продовженням дій спрямованих на посягання суверенітету України.

"За вказаним фактом прокуратурою АР Крим внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, передбачені ч. 1 ст.111 КК України. Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від дванадцяти до п’ятнадцяти років", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Слідчий комітет Російської Федерації порушив дві кримінальні справи за фактом сутичок біля російського посольства в Києві, де проводилося голосування на виборах до Держдуми.