ua en ru

Прокуратура Криму порушила справу через ведення посадовцями РФ гібридної війни проти України

Прокуратура Криму порушила справу через ведення посадовцями РФ гібридної війни проти України Фото: СБУ

Правова оцінка вперше надаватиметься інформаційній складовій гібридної війни Росії проти України

Прокуратура Автономної Республіки Крим порушила справу через розв’язування посадовцями Російської Федерації гібридної війни проти України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Служби безпеки України у Facebook.

"За матеріалами Служби безпеки України прокуратурою Автономної Республіки Крим відкрито кримінальне провадження за фактом розв’язування посадовцями РФ, службовими особами державних органів та органів місцевого самоврядування АР Крим гібридної війни проти України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, справу відкрито за ч. 1 ст. 437 Кримінального кодексу України (планування, підготовка або розв'язування агресивної війни чи воєнного конфлікту, а також участь у змові, що спрямована на вчинення таких дій).

Зазначається, що вказана справа є безпрецедентною, оскільки правова оцінка вперше надаватиметься інформаційній складовій гібридної війни Росії проти України.

"Під час досудового слідства особливу увагу буде приділено фактам підготовки до анексії Криму та штучного формування у населення півострова, у тому числі через ЗМІ та Інтернет-ресурси, ненависті до народів України. Належну правову оцінку отримають й інші дії спрямовані на усунення перешкод для вторгнення збройних сил РФ на територію нашої держави та створення умов, у тому числі шляхом маніпуляцій суспільною свідомістю через ЗМІ та Інтернет, для незаконної анексії Автономної Республіки Крим", - йдеться у повідомленні.

За матеріалами #СБУ відкрито кримінальне провадження за фактом розв’язування посадовцями РФ гібридної війни проти Україн...

Опубліковано Служба безпеки України 30 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр оборони Польщі заявив про необхідність захищатися від "російського імперіалізму".