ua en ru

Міністр оборони Польщі заявив про необхідність захищатися від "російського імперіалізму"

Міністр оборони Польщі заявив про необхідність захищатися від "російського імперіалізму" Фото: Антоні Мацєревич

Польша направила військовий контингент в Латвію

Міністр оборони Польщі Антоні Мацєревич заявив про необхідність захищатися від "російського імперіалізму". Про це йдеться у повідомленні "Польського радіо".

Зокрема, Мацєревич у ході церемонії відправлення 170 солдатів Першого польського військового контингенту в Латвію підкреслив, що захисту польських кордонів від агресії Росії сприятиме розміщення польських солдатів в Латвії.

"Ці солдати під командуванням майора захищатимуть наш кордон і кордон нашого сусіда від російського імперіалізму. Це їхнє завдання: стримування і оборона. Ми вдячні американським, британським, румунським військам; висловлюємо нашу вдячність у солідарності з іншими народами, які можуть бути під загрозою", - сказав він.

Як зазначається, польський військовий контингент увійде у склад Багатонаціональної батальйонної бойової групи під командуванням канадців, утвореної у рамках висунутої посиленої присутності військ НАТО на східному фланзі. До складу підрозділу увійде близько 1 тис. солдатів і крім канадців та поляків у її склад увійдуть також військові з Італії, Албанії, Словенії та Іспанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Польщі закликали НАТО налагодити діалог з РФ.