ua en ru

Виробництво електроенергії з поновлюваних джерел в 2012 р. збільшиться в 5 разів - до 1,017 млрд кВт.год, - Пашкевич

Державне агентство з енергоефективності і енергозбереження України прогнозує, що виробництво електроенергії з поновлюваних джерел в 2012 р. зросте в 5 разів у порівнянні з 2010 р. і складе 1,017 млрд кВт.год. Про це заявив голова Держенергоефективності Микола Пашкевич, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні галузь відновлюваної енергетики в Україні знаходиться на підйомі. Якщо у 2010 р. ми виробили, не враховуючи великої гідрогенерації, на малих джерелах близько 240 млн кіловат-годин електроенергії, то в цьому році ми чекаємо вже 360 млн кіловат-годин, і на наступний рік плануємо 1,017 млрд кіловат-годин. Тобто, практично п'ятикратне зростання за два роки", - сказав він.
За словами Пашкевича, згідно з держпрограмою енергоефективності та енергозбереження України, до початку 2016 р. планується вийти на рівень близько 9 млрд Квт.год електроенергії, виробленої з малих поновлюваних джерел. Разом з продукцією великої гідроенергетики вироблення складе 12-13% обсягу електроенергії, вироблюваної об'єднаною енергосистемою України.