ua en ru

У програмі ФБР для аналізу відбитків пальців виявили російський код, - BuzzFeed

У програмі ФБР для аналізу відбитків пальців виявили російський код, - BuzzFeed Фото: у програмі ФБР знайшли російський код commons.wikimedia.org)

Компанія-розробник приховала факт присутності російського коду в програмі

У програмі Федерального бюро розслідувань (ФБР) для аналізу відбитків пальців виявили російський код, існування якого приховала компанія-розробник. Про це повідомляє BuzzFeed, посилаючись на власні джерела серед екс-співробітників компанії.

"Програмне забезпечення ФБР для аналізу відбитків пальців містить російський код", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, французька компанія Papillon, що належала до промислового конгломерату Safran, створила програмне забезпечення для ФБР за допомогою розробників із Російської Федерації (РФ).

За даними джерел, компанія приховала від американців таємну угоду з росіянами-розробниками коду. Крім того, в своїй рекламі фірма повідомляла про близьких зв'язках з держструктурами РФ, включаючи ФСБ.

Так, в документах угоди компанія-розробник констатує, що їй не відомо про існування в коді будь-яких елементів, що дозволяють маніпулювати ним дистанційно. Однак сам факт угоди належало зберігати в секреті, щоб не заважати реалізації програмного забезпечення на ринку Америки.

Програмне забезпечення для аналізу відбитків пальців використовує ФБР і понад 18 тис. інших правоохоронних органів США.

Це викликає занепокоєння, що хакери РФ можуть отримати доступ до конфіденційної біометричної інформації про мільйони американців або навіть поставити під загрозу більш широкі комп'ютерні системи національної безпеки та правоохоронних органів.

Зазначимо, влітку в США заборонили урядовим структурам використовувати програми іншої компанії РФ - "Лабораторії Касперського", оскільки її підозрюють у зв'язках з Кремлем і російськими спецслужбами. У свою чергу, компанія співпрацю заперечує.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський хакер зізнався у співпраці з ФСБ для втручання у вибори в США і опублікував відповідні документи.