ua en ru

Профспілка ДП "Укрспирт" виступає за приватизацію заводів шляхом корпоратизації

Профспілка ДП "Укрспирт" виступає за приватизацію заводів шляхом корпоратизації Профспілка ДП "Укрспирт" виступає за приватизацію заводів шляхом корпоратизації

Організація профспілки АПК державного підприємства "Укрспирт" виступає за приватизацію підприємств спиртової галузі шляхом корпоратизації. Про це в ході засідання ініціативної групи заявив голова профспілки ДП Віталій Сосницький, передають українські ЗМІ.

"Ми як профспілка, хочемо внести пропозицію про те, щоб у трудового колективу була частка в державному підприємстві, певний відсоток - 30%, 40% 45%...... ми б хотіли, щоб це було 49%. Якщо інвестор купує завод, то він хотів би бути повним його власником. Але якщо у трудового колективу буде частка, як ви думаєте, чи буде він намагатися працювати ефективніше, щоб наприкінці року одержати дивіденди? Я думаю, що так. Тому ми виступаємо за приватизацію", - сказав Сосницький.

При цьому голова профспілки звертає увагу на те, що мова йде про приватизацію не самого ДП "Укрспирт", а заводів спиртової галузі.

"Яким шляхом - це повинен вирішувати ФДМ, Міністерство економіки, Міністерство аграрної політики та продовольства, і з залученням профспілки виробити механізм проведення приватизації", - зазначає Сосницький.

Він також вважає за доцільне розробити відповідний законопроект, оприлюднити на офіційному сайті, обговорити його публічно, в тому числі з трудовими колективами, з майбутніми інвесторами, щоб зрозуміти їх бачення. "Врахувати частку трудового колективу - ось і все, що ми хочемо", - заявляє голова профспілки.

Згідно з даними видання, на зборах профспілки, які відбулися 27 жовтня, планувалося прийняти рішення про першочергове право працівників підприємств спиртової галузі на участь у приватизації, в результаті якої кожен співробітник підприємств галузі має стати акціонером.

ЗМІ відзначають, що збори пройшли без наявності кворуму, який становить 28 чоловік, тобто дві третини від загальної кількості, а прибули лише 17 членів профспілки.

Як повідомлялося раніше, організація профспілки АПК державного підприємства "Укрспирт" заявляє про перешкоджання з боку керівництва ДП в проведенні зборів профспілки, на якому планувався розгляд ряду важливих питань. Зазначається, що співробітники заводів напередодні отримали листа від тимчасово виконуючого обов'язки директора ДП "Укрспирт" Олега Дрожжина в якому рекомендовано перенести профспілкові збори на 25 листопада.