ua en ru

Профіцит торгового балансу ФРН у вересні досяг рекордного значення і склав 18,8 млрд євро

Позитивне сальдо торгового балансу Німеччини у вересні 2013 р. з урахуванням сезонних коливань склало 18,8 млрд євро, повідомило сьогодні Федеральне статистичне агентство країни. У вересні поточного року показник досяг рекордного значення.

У серпні цей показник, за переглянутими даними, досяг позначки в 15,8 млрд євро. Аналітики очікували, що профіцит торгового балансу за вересень 2013 р. складе 15,5 млрд євро.

Дані за серпень 2013 р. були переглянуті в бік збільшення. Так, раніше повідомлялося, що профіцит торгового балансу Німеччини склав 15,6 млрд євро.

Обсяг експорту ФРН у вересні 2013 р. (з урахуванням сезонного і календарного чинників) підвищився на 1,7% порівняно з показником попереднього місяця. Обсяг імпорту (також з урахуванням сезонного і календарного чинників) знизився в місячному численні на 1,9%. Результати істотно розійшлися з очікуваннями. Аналітики прогнозували, що обсяг експорту у вересні зросте на 0,5%, у той час як обсяг імпорту збільшиться на 0,6%.

Профіцит торгового балансу ФРН досяг у вересні 2013 р. нового рекорду. До поточного місяця найвищий профіцит торгового балансу був зафіксований у вересні 2007 р., коли показник склав 18,7 млрд євро.