ua en ru

Профільний комітет ВР пропонує провести слухання на тему впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований проект постанови № 1258, ініційований парламентським комітетом з питань свободи слова та інформації, відповідно до якого пропонується провести слухань на тему впровадження цифрових стандартів мовлення в Україні 20 березня 2013 р. Текст проекту постанови опублікований на офіційному сайті ВР.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту постанови, в Україні процес підготовки переходу телебачення на цифрові технології є досить проблематичним з огляду на тенденції монополізації ринку технічних засобів прийому цифрових сигналів, низьку купівельну спроможність населення, відсутність комплексної програми державної підтримки малозабезпечених громадян.

Крім того, в профільному комітеті впевнені, що основною проблемою переходу України на цифрове мовлення є недофінансування відповідної програми. "Станом на 1 січня 2013 р. уряд за кошти державного бюджету, виділені у минулому році, (450 млн120 тис. грн) закупив і надав громадянам з числа інвалідів першої і другої груп, сім'ям, які виховують дітей - інвалідів, а також громадянам, отримують субсидії, всього 792 250 декодерів У державному бюджеті на нинішній рік видатки за цією статтею взагалі не передбачені", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

У профільному комітеті впевнені що відповідну проблему необхідно обговорити публічно у форматі парламентських слухань за участю фахівців, експертів, політиків, представників виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості - всіх зацікавлених сторін. і напрацювання рекомендацій щодо шляхів їх вирішення.

Читайте також: Провайдери почнуть включати в свої пакети програми телерадіоорганізацій, які ведуть мовлення в цифровому форматі.