ua en ru

Провайдери почнуть включати в свої пакети програми телерадіоорганізацій, які ведуть мовлення в цифровому форматі

Провайдери програмної послуги до пакетів програм універсальної програмної послуги будуть включати програми телерадіоорганізацій, які здійснюють телемовлення у стандарті DVB-T2 відповідно до ліцензій Національної ради у мультиплексах МХ - 1, 2, 3, 5. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні регуляторного органу 11 липня ц.р., повідомляє прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Голова Нацтелерадіо Володимир Манжосов, доповідаючи з цього питання, зауважив, що це рішення стосуватиметься як загальнонаціональних, так і регіональних мовників, які отримали ліцензії на цифрове мовлення. Він підкреслив, що зазначене питання вже неодноразово розглядалося. «Ми аналізували ситуацію, радились під час зустрічей з провайдерами програмної послуги перед тим, як ухвалити таке рішення. Також до нас звернулися переможці цифрових конкурсів з відповідною вимогою. Відтак, ми виконали норму закону», - зазначив Володимир Манжосов.

За його словами, представники Нацтелерадіо в областях поінформують провайдерів програмної послуги про включення до пакетів програм універсальної програмної послуги програм зазначених телерадіоорганізацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацтелерадіо скасувало результати конкурсу на цифрові частоти для регіональних телеканалів.