ua en ru

Проект трибуналу по краху Boeing розглянуть в РБ ООН 29 липня

Проект трибуналу по краху Boeing розглянуть в РБ ООН 29 липня Фото: катастрофа Боїнг на Донбасі

Голосування призначене на другу половину дня

Рада безпеки ООН призначила розгляд проекту резолюції про створення міжнародного трибуналу щодо справи по катастрофі малайзійського Boeing 17 липня 2014 р. в Донецькій області на середу, 29 липня. Про це повідомила офіційний представник дипмісії Нової Зеландії, що головує в РБ ООН, Нікола Гарві, передає ТАСС.

"Голосування за проектом резолюції, що стосується авіакатастрофи MH17, призначено на другу половину дня середи", - сказала Нікола Гарві.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ України заявляли, що Малайзія, Нідерланди, Бельгія, Україна та Австралія, які спільно розслідують причини падіння літака Малазійських авіаліній Boeing рейсу МН17, розглядають можливість створення гібридного трибуналу" над винними в трагедії, у разі якщо Російська Федерація заблокує відповідне рішення Ради безпеки ООН.

Зазначимо, раніше делегація Малайзії офіційно внесла до Ради безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу для розслідування причин катастрофи рейсу МН17 на Донбасі. Росія виступила проти створення трибуналу і внесла альтернативний проект резолюції.