ua en ru

В РБ ООН спробують об'єднати проекти РФ та Малайзії щодо катастрофи Boeing

В РБ ООН спробують об'єднати проекти РФ та Малайзії щодо катастрофи Boeing Фото: аварія Boeing на Донбасі

Однак ідея створення трибуналу отримала сильну підтримку

Постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін заявив, що в Раді безпеки на закритому засіданні ввечері 20 липня "налаштувалися" об'єднати проекти резолюцій Росії та Малайзії. Про це він повідомив журналістам, передає ТАСС.

"Якихось твердих результатів або домовленостей не досягнуто, але все ж, на мій погляд, дуже важливо, що ми розлучилися з настроєм спробувати знайти спільний знаменник і спробувати подивитися, як підхід, запропонований малайзійської стороною, і підхід, запропонований нами, з'єднати для того, щоб Рада Безпеки допоміг зробити наступний крок", - сказав дипломат.

У той же час головує в РБ ООН постпред Нової Зеландії Джерард ван Бохемен назвав зустріч "дуже позитивною", і заявив, що в ході неї "прозвучала дуже сильна підтримка ідеї створення трибуналу", який передбачений проектом резолюції, запропонованим раніше Малайзією.

"У Росії, звичайно, інші погляди на цей рахунок. Вона пояснила свою резолюцію. Були ряд країн, які закликали двох ключових опонентів зблизити позиції і спробувати знайти взаємоприйнятне рішення", - сказав дипломат.

Нагадаємо, Чуркін також заявляв, що Росія закликає до активізації ролі генерального секретаря ООН у розслідуванні аварії Боїнг 777 у Донецькій області 17 липня 2014 р.

Зазначимо, раніше делегація Малайзії офіційно внесла до Ради безпеки ООН проект резолюції про створення міжнародного трибуналу для розслідування причин катастрофи рейсу МН17 на Донбасі.