ua en ru

Проект звіту робочої групи підтверджує завищення тарифів ЖКГ, - Тимошенко

"Батьківщина" наполягає на терміновому розгляді у вівторок, 19 травня, законопроектів про тарифоутворення та скасування 70% ренти на видобуток українського газу, що дозволить встановити справедливі тарифи на житлово-комунальні послуги. Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко на погоджувальній раді керівників парламентських фракцій та комітетів.

Вона повідомила, що в проекті звіту парламентської робочої групи щодо обґрунтованості нових тарифів ЖКГ зазначено: "тарифи на тепло, газ та воду значно завищені".

"Встановлені ціни на енергоносії та комунальні послуги є завищеними, необґрунтованими й потребують додаткових розрахунків для їх корегування", - процитувала Тимошенко документ з висновками робочої групи, яка щойно завершила роботу.

За словами лідера "Батьківщини", робоча група також встановила, що обсяг споживання газу та тепла населенням є "завищеним та має бути переглянутий", адже це значно вплинуло на тарифи.

Тимошенко звернула увагу на те, що збільшення тарифів відбулося за рахунок, зокрема, "необґрунтованих технологічних втрат", а якість газу не відповідає необхідному рівню.

"Нам офіційно продають газ низької якості, за який вимагають європейську ціну", - зауважила народний депутат, цитуючи висновки робочої групи.

"Тарифи завищені, люди отримали вже платіжки. В країні шок, бо люди не можуть платити такі завищені ціни!" - наголосила Тимошенко.

"Очевидно, що робоча група підтвердила те, про що кілька тижнів заявляла "Батьківщина", - резюмувала лідер фракції.

З огляду на це для встановлення справедливих тарифів "Батьківщина" закликала ухвалити два законопроекти: "По-перше - щодо впорядкування тарифоутворення на базі цих негараздів і, по-друге, законопроект про скасування ренти на газ".

Тимошенко звернулася до спікера з проханням, щоб це питання розглянули на Раді коаліції, аби у вівторок його можна було винести на розгляд Верховної Ради.