ua en ru

Продажі телефонів Nokia у II кварталі не виправдали очікувань

Фінська Nokia продала менше телефонів, ніж очікувалося, у другому кварталі, показавши, що ще далека від повернення собі ринкової частки, яку у неї відібрали конкуренти Samsung і Apple.

Фінська Nokia продала менше телефонів, ніж очікувалося, у другому кварталі, показавши, що ще далека від повернення собі ринкової частки, яку у неї відібрали конкуренти Samsung і Apple. Про це повідомляє Reuters.

Nokia поставила 7,4 мільйона смартфонів Lumia, що на 32 відсотки більше, ніж було в першому кварталі, але на 8,1 мільйона апаратів менше, ніж прогнозували аналітики, опитані Reuters.

Продажі звичайних мобільних телефонів теж не дотягли до прогнозів: фінська компанія продала 53,7 мільйона апаратів проти 56,2 мільйона, що очікувалися.

При цьому, Nokia вказала на те, що обсяг готівки на рахунках майже збігся з ринковими очікуваннями і склав 4,1 мільярда євро.

Читайте також: Lumia 520 став найпопулярнішим смартфоном на базі Windows Phone

Раніше повідомлялося, що серед всіх смартфонів на базі операційної системи Windows Phone найбільш популярним у користувачів виявився Lumia 520 виробництва фінської компанії Nokia. Поточна частка ринку для даного пристрою оцінюється в 12,5%, що вище, ніж у популярної моделі Lumia 920 з її 12%. Трійку лідерів замикає модель HTC Windows Phone 8x.

5 липня міжнародне рейтингове агентство S&Р знизило довгостроковий рейтинг фінської Nokia до В+ з ВВ- з "стабільним" прогнозом. Короткостроковий рейтинг компанії був підтверджений на рівні В.

Читайте також: S&Р знизило рейтинг Nokia до B+ зі "стабільним" прогнозом

Дані рейтингові дії пов'язані з викупом компанією 1 липня 2013 р. 50%-ої частки у німецької Siemens в спільному підприємстві Nokia Siemens Networks за 1,7 млрд євро і переглядом агентством профілю фінансового ризику компанії у зв'язку з цією операцією зі "значного" до "агресивного".

S&Р чекає, що на тлі покупки NSN обсяг чистих грошових коштів Nokia станом на кінець 2013 р. складе лише 1,3 млрд євро проти 3 млрд євро раніше. Ця оцінка пов'язана з тим, що операція з Siemens завершиться лише в III кварталі 2013 р. і не надасть благотворного вплив на фінансові показники компанії за 2013 р., одночасно ослабивши її грошову позицію.