ua en ru

S&P знизило рейтинг Nokia до B + зі "стабільним" прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство S&P знизило довгостроковий рейтинг фінської Nokia до В + із ВВ-з "стабільним" прогнозом. Короткостроковий рейтинг компанії був підтверджений на рівні В. Про це говориться в повідомленні S&P.

Дані рейтингові дії пов'язані з викупом компанією 1 липня 2013 р. 50%-ої частки у німецької Siemens у спільному підприємстві Nokia Siemens Networks за 1,7 млрд євро і переглядом агентством профілю фінансового ризику компанії у зв'язку з цією угодою зі "значного" до " агресивного ".

S&P очікує, що на тлі покупки NSN обсяг чистих грошових коштів Nokia станом на кінець 2013 р. складе лише 1,3 млрд євро проти 3 млрд євро раніше. Ця оцінка пов'язана з тим, що угода з Siemens завершиться лише в III кварталі 2013 р. і не зробить благотворного вплив на фінансові показники компанії за 2013 р., одночасно послабивши її грошову позицію.

S&P очікує, що компанія буде генерувати від'ємне значення вільного операційного грошового потоку (free operating cash flow - FOCF) у другій половині 2013 р.

"Стабільний" прогноз відображає істотне зниження грошових втрат Nokia і поступове поліпшення ситуації з ринковою часткою компанії, відзначає S&P. Агентство уточнює, що, незважаючи на негативне значення вільного операційного грошового потоку, грошова позиція компанії протягом найближчих 12 місяців буде залишатися сильною.

Nokia Siemens Networks, що є виробником і постачальником в області рішень для широкосмугового мобільного зв'язку, впродовж останніх кварталів демонструвала прибуток, чому сприяло проведення програми реструктуризації бізнесу і скорочення витрат, а також фокусування на поколінні мобільної зв'язку 4G.