ua en ru

Lumia 520 став найпопулярнішим смартфоном на базі Windows Phone

 Серед всіх смартфонів на базі операційної системи Windows Phone найбільш популярним у користувачів виявився Lumia 520 виробництва фінської компанії Nokia. Такі дані містяться в звіті ресурсу Adduplex, який опублікував статистичні дані, що стосуються популярності смартфонів під управлінням операційної системи від Microsoft.

Серед всіх смартфонів на базі операційної системи Windows Phone найбільш популярним у користувачів виявився Lumia 520 виробництва фінської компанії Nokia. Такі дані містяться в звіті ресурсу Adduplex, який опублікував статистичні дані, що стосуються популярності смартфонів під управлінням операційної системи від Microsoft, повідомляє телеканал "Росія 24".

Поточна частка ринку для даного пристрою оцінюється в 12,5%, що вище, ніж у популярної моделі Lumia 920 з її 12%. Трійку лідерів замикає модель HTC Windows Phone 8x.

Серед достоїнств апарату - надчутливий 4-дюймовий дисплей, здатний реагувати на дотик в рукавичках, 5-мегапіксельна основна камера з автофокусом, пакет фотододатків, двух'ядерний процесор з частотою 1 ГГц, 8 Гб вбудованої і 512 Мб оперативної пам'яті, можливість використовувати карти пам'яті microSD і багато що інше.

Читайте також: Nokia представила смартфон Lumia 1020 з 41-мегапіксельною камерою

Популярність пристрою пояснюється насамперед доступною ціною моделі за наявності всіх достоїнств Windows Phone. Nokia Lumia 520 пропонує користувачам ексклюзивні картографічні і навігаційні додатки HERE, доступ до музичного сервісу Nokia Music та інше.

Lumia 520 став найпопулярнішим смартфоном на базі Windows Phone

Ще місяць тому Lumia 520 займав п'яте місце в рейтингу, але в короткі терміни зміг пробитися на верхні позиції. За словами експертів, подібний успіх обумовлений популярністю смартфона в Індії, де частка Lumia 520 виросла з 0% до 31% всього за три місяці.

Читайте також: Nokia презентувала смартфон Lumia 925 (фото, відео)

У США перше місце серед "вінфонів" займає модель Lumia 822. Видно, Nokia все ж таки зможе підсилити свої позиції на ринку завдяки країнам, що розвиваються, і недорогим моделям смартфонів.

Lumia 520 став найпопулярнішим смартфоном на базі Windows Phone

Голова підрозділу пристроїв в Nokia Джо Харлоу в інтерв'ю ресурсу Pocket-lint повідомила, що в найближчому майбутньому компанія продовжить покращувати і оновлювати портфель Lumia. Вона зазначила, що у Nokia сьогодні є повна лінійка апаратів самого різного цінового діапазону. Тепер компанія приступає до стандартної схеми зміни продуктів на оновлені моделі.

Останній представлений апарат, камерофон Lumia 1020, є флагманом сімейства смартфонов компанії, але Харлоу заявила, що швидкість виведення нових продуктів Nokia на ринок буде прискорена: компанія прикладає великі зусилля до того, щоб скоротити час від розробки і до виведення кінцевих пристроїв на ринок.