ua en ru

Продан усунув голову Одеської митниці від посади

Продан усунув голову Одеської митниці від посади Фото: Мирослав Продан (facebook.com/sfsofukraine)

Від посади відсторонено Олександра Власова

В. о. голови Державної фіскальної служби (ГФС) Мирослав Продан усунув голову Одеської митниці Олександра Власова від посади. Про це Продан заявив сьогодні в ході брифінгу.

За словами Продана, вчора була озвучена інформація про ситуацію на Одеській митниці. Мова йде про викрадення 37 контейнерів з нерозмитненим товарів на загальну суму 150 млн гривень. За словами Продана, він віддав доручення підрозділу внутрішньої безпеки центрального апарату ДФС щодо проведення службового розслідування, на час якого Власов буде відсторонений від посади.

"На період розслідування (прийнято рішення, - ред.) відсторонити керівника Одеської митниці від виконання ним обов'язків", - заявив Продан.

Зазначимо, на брифінгу був присутній і сам Власов, який звернувся до Продана з проханням відсторонити його від посади на час розслідування.

"У мене є всі підстави стверджувати про причетність до даного злочину співробітників Генеральної прокуратури України. Я звертаюся із заявою в НАБУ про проведення неупередженого розслідування", - додав Продан.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники ДФС 8 серпня, затримали колишнього співробітника Одеської митниці Дениса Амінева за підозрою у викраденні заарештованих товарів. Так, затриманого підозрюють у причетності до викрадення заарештованих товарів, а саме - 37 контейнерів з нерозмитненим вантажем орієнтовною вартістю 154 млн гривень.