ua en ru

ПриватБанк потребує докапіталізації на 38,5 млрд гривень, - джерела

ПриватБанк потребує докапіталізації на 38,5 млрд гривень, - джерела Фото: Привату знову потрібні вливання (РБК-Україна)

Мінфін досі не прийняв рішення

Державний ПАТ "ПриватБанк" необхідно докапіталізувати на 38,5 млрд гривень Про це повідомили джерела порталу Finclub.

За словами співрозмовників порталу, перший транш в капітал очікується до кінця червня.

При цьому одне з джерел заявив, що процес докапіталізації загальмувався через те, що єдиний акціонер банку Міністерство фінансів все ще не виніс на засідання уряду проект рішення про збільшення статутного капіталу ПриватБанку за допомогою облігацій внутрішньої держпозики.

При цьому правління фінустанови письмово попросив про додаткових коштах ще в травні цього року. Але ще має бути лист від Національного банку, що підтверджує необхідність докапіталізації.

"Ми подали свої пропозиції, наглядова рада нас підтримав. Вчора наглядова рада своє рішення прийняв і передав його в Мінфін", – сказав FinClub 24 травня голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак.

Джерела FinClub в самому банку пояснили, що сума докапіталізації заснована на даних аудита, проведеного компанією E&Y. Саме на таку суму компанія рекомендує збільшити капітал ПриватБанку.

Наглядова рада ПриватБанку визначив цифру докапіталізації, виходячи з due diligence портфеля банку, проведеного компанією E&Y на виконання ст. 41.1 закону "Про систему гарантування вкладів". Паралельно E&Y провела аудит банку за 2016 рік по IFRS. Плюс проведено аналіз кредитних ризиків банку, згідно з постановою № 351.

Нагадаємо, у Національному банку України вважають, що націоналізований ПриватБанк буде готовий до часткової приватизації через 3-4 роки.