ua en ru

Пристайка призначено постпредом України при Міжнародній морській організації

Пристайка призначено постпредом України при Міжнародній морській організації Фото: Вадим Пристайко (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Президент Володимир Зеленський призначив посла України у Великобританії і Північній Ірландії Вадима Пристайка постійним представником при Міжнародній морській організації. Він призначений на цю посаду за сумісництвом.

Відповідний указ президента опубліковано на сайті Офісу глави держави.

"Призначити надзвичайного і повноважного посла України в Сполученому Королівстві Великобританії і Північної Ірландії Пристайка Вадима Володимировича постійним представником України при Міжнародній морській організації (ІМО) за сумісництвом", - йдеться в указі №611/2020.

ІМО - спеціалізована установа ООН, діяльність якого спрямована на те, щоб скасувати дискримінаційні дії, що зачіпають міжнародне торговельне судноплавство. Також Міжнародна морська організація приймає норми (стандарти) щодо забезпечення безпеки на морі і запобігання забрудненню з суден навколишнього середовища, в першу чергу, морського.

Нагадаємо, в липні цього року Володимир Зеленський призначив Вадима Пристайка послом України у Великобританії. І водночас звільнив з цієї посади Наталію Галібаренко.

4 липня Верховна рада звільнила Вадима Пристайка з посади віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Замість нього парламент призначив Ольгу Стефанишину віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.