ua en ru

Прийшов час Кремлю змінити свою поведінку, - Порошенко

Прийшов час Кремлю змінити свою поведінку, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко закликав розширити санкції проти Росії

Після висновків експертів Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) щодо застосування російської отрути "Новічок" в британському Еймсбері Кремль повинен змінити свою поведінку та відмовитись від агресії. Про це заявив президент України Петро Порошенко у Twitter.

За його словами, висновки експертів ОЗХЗ щодо застосування саме "Новічка" в британському Еймсбері є черговим підтвердженням "злочинної сутності російського агресора".

"Список жертв Кремля шокує. Це десятки українських політичних в’язнів в російських тюрмах, сотні загиблих внаслідок збиття Росією рейсу МН17, тисячі загиблих на Донбасі та мільйони наших співгромадян, викинуті зі своїх домівок російськими агресорами", - написав Порошенко.

Він підкреслив, що "українська авантюра дорого коштує Кремлю", а ціна Росії за агресію постійно зростає.

"І так буде з усіма іншими гібридними атаками Москви, як і щодо сьогоднішніх триваючих бомбардувань в Сирії. Кремль має зрозуміти, що його цинічна політика розкрита, і прийшов час відмовитися від агресії, витрачання сил на недолугі спростування і змінити свою поведінку", - заявив президент.

Також він додав, що зупинити нові жертви Росії можна "Не умиротворенням та фліртуванням з Москвою, а посиленням санкцій та єдністю і солідарністю".

Прийшов час Кремлю змінити свою поведінку, - Порошенко

Нагадаємо, сьогодні, 5 вересня, у Великобританії поліція оприлюднила серію фотографій з камер відеоспостереження з двома росіянами, яких звинувачують в отруєнні. Зокрема, записи камер відеоспостереження дали можливість відстежити маршрут пересування Петрова і Боширова 3 і 4 березня.

Після цього прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що підозрювані в отруєнні колишнього співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії працюють у Головному розвідувальному управлінні Міноборони Росії.

Також Мей повідомила, що Велика Британія збирається розширити санкції відносно Російської Федерації.