ua en ru

Британія буде домагатися розширення санкцій проти Росії, - Мей

Британія буде домагатися розширення санкцій проти Росії, - Мей Фото: Тереза Мей (flickr.com/number10gov)

Після розслідування отруєння в Солсбері Британія збирається доповнити санкції проти РФ

Велика Британія збирається розширити санкції відносно Російської Федерації (РФ). Про це сказала в середу, 5 серпня, прем'єр-міністр країни Тереза Мей.

Мей зазначила, що спроби Росії "приховати правду" підсилюють її винуватість. Заяву було зроблено після публікації британською поліцією фотографій та імен підозрюваних в отруєнні екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

"Ми будемо домагатися доповнень в санкціях проти Росії", - сказала прем'єр.

Британія буде домагатися розширення санкцій проти Росії, - Мей

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що підозрювані в отруєнні колишнього співробітника російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії працюють у Головному розвідувальному управлінням Міноборони Росії.

За словами Мей, операція по отруєнню Скрипалів ймовірно була схвалена не тільки в ГРУ, але і високопоставленими особами в Росії.

Раніше сьогодні у Великобританії поліція оприлюднила серію фотографій з камер відеоспостереження з двома росіянами, яких звинувачують в отруєнні. Зокрема, записи камер відеоспостереження дали можливість відстежити маршрут пересування Петрова і Боширова 3 і 4 березня.

Зазначимо, що санкційні заходи Сполучених Штатів Америки проти Російської Федерації у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великобританії вступили в силу 27 серпня.