ua en ru

Прийняті ВР та підписані Януковичем закони в офіційній пресі поки не опубліковані

Прийняті ВР 16 січня 2014 р. і підписані Президентом Януковичем 17 січня 2014 р. закони в офіційній прес поки не опубліковані.

Прийняті Верховною Радою України 16 січня 2014 р. і підписані Президентом України Віктором Януковичем 17 січня 2014 р. закони в офіційній прес поки не опубліковані. Про це повідомляє РБК-Україна.

Сьогодні в офіційних виданнях "Голос України" та "Урядовий кур'єр" пакет законів, прийнятих ВРУ 16 січня та підписаних Президентом 17 січня, не опублікований в паперовій, ні в електронній версії.

Нагадаємо, вчора Президент України Віктор Янукович підписав низку законів, схвалених Верховною Радою (ВР) 16 січня 2014 р. Янукович підписав закон №719-VII "Про Державний бюджет України на 2014 рік".

Серед іншого, Янукович підписав закон №721-VII "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян".

Також Президент підписав закон №722-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів".

Закон №723-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі", підписаний Януковичем, впроваджує автоматичну фото - і відеофіксацію наступних правопорушень: перевищення обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху; порушення встановленої для транспортних засобів заборони рухатися тротуарами чи пішохідними доріжками; виїзд на смугу зустрічного руху, порушення правил руху через залізничні переїзди.

Зазначимо, що Янукович підписав закон №724-VII "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України".

Також, Президент підписав закон №725-VII "Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо заочного кримінального провадження".

Серед іншого, Президент підписав закон №726-VII "Про внесення зміни до Закону України "Про безоплатну правову допомогу" щодо відтермінування вступу в силу положень пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" та №727-VII "Про внесення зміни до статті 197 Податкового кодексу України про звільнення від обкладення податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України природного газу".

Також Януковичем підписано закон №728-VII "Про внесення зміни до статті 297 Кримінального кодексу України щодо відповідальності за осквернення або руйнування пам'ятників, споруджених в пам'ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців" і закон №729-VII "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо відповідальності за заперечення або виправдання злочинів фашизму", а також закон №731-VII "Про внесення змін до закону України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зборів".