ua en ru

Президента закликали накласти вето на податковий закон

Президента закликали накласти вето на податковий закон Фото: президент Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Народний депутат Олексій Гончаренко закликав президента Володимира Зеленського накласти вето на законопроект №5600, який прийняли депутати 30 листопада, та відправити його на доопрацювання - для того, щоб збалансувати оподаткування на видобування руди.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на звернення нардепа на адресу голови держави, опубліковане у Telegram-каналі.

"На засіданні Верховної ради була відхилена поправка №97, яка встановлювала рівні умови оподаткування видобування залізної та марганцевої руди. В результаті цього відхилення справедливе оподаткування марганцевої руди не встановлене, а рента на видобування руди не збалансована", - сказано у зверненні Гончаренка.

Народний депутат закликав президента застосувати право вето до проєкту, та внести вмотивовані пропозиції щодо оподаткування добування марганцевих руд.

"Як я вже казав, "слуги" чомусь багато говорять про податки на видобуток залізної руди. А про марганцеву - чомусь забувають. І так вийшло, що саме на видобуток марганцевої руди має монополію пан Ігор Валерійович Коломойський", - пояснив депутат.

Гончаренко висловив переконання: якщо президент підпише згаданий проєкт, це свідчитиме про його зв’язок з олігархом Коломойським.

"Або президент накладе вето на цей закон, або це покаже залежність вищої влади від бенефіціара", - резюмував нардеп.