ua en ru

Президент може внести дванадцяту кандидатуру до складу ЦВК після довиборів у ВР, - нардеп 

Президент може внести дванадцяту кандидатуру до складу ЦВК після довиборів у ВР, - нардеп  Фото: Олексій Гончаренко

БПП підтримає законопроекти щодо співпраці з МВФ

Президент Петро Порошенко може внести до парламенту дванадцяту кандидатуру до складу Центральної виборчої комісії (ЦВК) і після проведення довиборів до Верховної Ради, запланованих на 17 липня. Про цесьогодні, 13 червня, після закінчення засідання фракції Блоку Петра Порошенка (БПП) повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Думаю, що вона (кандидатура - ред.) не буде подана найближчим часом. Я так розумію, що президент ретельно вивчив ті кандидатури, які йому запропонували фракції і вивчивши їх, виробив перелік",- заявив Гончаренко, додавши, що відсутність 12-ї кандидатури до складу ЦВК не завадить проведенню довиборів до Верховної Ради, запланованих на липень.


"Якщо будуть обрані нові 11 чи нехай навіть 10, чи нехай навіть 9 - це буде переважна більшість ЦВК і для того, щоб провести вибори на 7 округах, цього цілком достатньо. А до наступних загальнонаціональних виборів, звичайно, має бути повний комплект",- сказав представник БПП.

При цьому нардеп також зазначив, фракція БПП підтримає законопроекти щодо співпраці з МВФ, які мають бути винесені на розгляд парламенту цього пленарного тижня.

Раніше Порошенко вніс до ВР проект постанови про призначення членами ЦВК 11 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада може розглянути склад ЦВК 16 червня.